“Moto Fest 2017” – I Banjaluka na mapi moto gradova

Moto Fest, Banjaluka 2018
26/12/2017
Banjaluka je 26. i 27. maja 2017. bila centar okupljanja velikog broja ljubitelja dvotočkaša koji su tokom dva dana festivalskog programa „Moto Festa“ uživali u brojnim sadržajima na tvrđavi Kastel.

U organizaciji MK „Stršljen“, prvi festival ovoga tipa koji je održan u BiH okupio je bajkere iz više od 10 evropskih zemalja. Tokom dva festivalska dana, Banjaluka je ugostila preko 2.200 vozača motocikala, i preko 20.000 posjetilaca programa festivala. Festival je organizovan sa osnovnim ciljevima: promocija, razvoj i unapređenje moto sporta i moto turizma na području Grada Banjaluka, ali i na prostoru šire regije.

Bogat i sadržajan program ovogodišnjeg „Moto Festa“ realizovan je kroz sledeće sadržaje:

Moto sajam na kojem su se među 11 izlagača predstavili i najpoznatiji svjetski proizvođači motora: „Ducati“, "Harley Davidson", "Yamaha", "Suzuki", "Motto Guzzi", “Honda”… Bitno je napomenut da „Ducati“ i "Harley Davidson", kao najveći svjetski moto brendovi, iako nemaju prestavništvo u BiH, rado su se odazvali učešću na prvom Moto Festu u Banjaluci.

Muzički program u okviru kojeg su nastupili poznati domaći i regionalni bendovi: “Jahači magle”; “Tribute band EKV”; “Tribute band Azra”; “Atheist rap”; “Psihomodo Pop”; “Ritam nereda”; “Van Gogh”.

Izložba old timer vozila na kojoj je predstavljeno preko 40 old timer motora

Stunt vožnje na kojima su učestvovali Nemanja Mihajlović (Svjetski prvak u klasi do 600 ccm) i Hrvoje Kostelac (Šampion Hrvatske u klasi do 600 ccm)

Izbori najljepše napravljenog motocikla (custom bike); najljepše urađenog sportskog motora; najudaljenijeg kluba; nabrojnijeg kluba...

Humanitarne akcije od kojih su prihodi bili namjenjeni „Udruženju porodica 4+“ - Udruženje porodica sa četvero i više djece Grada Banjaluka.

Sa istim ciljem i još kvalitetnijim programom nastavljamo i naredne godine. Naravno uz vašu podršku...pratite nas!

MK Stršljen

.